Przejdź do głównej treści
Otwórz wyszukiwarkę
Szukaj
Zamknij wyszukiwarkę Wyczyść Szukaj
Produkty w koszyku: 0. Zobacz szczegóły

Twój koszyk jest pusty

Produkty w koszyku: 0. Zobacz szczegóły

Twój koszyk jest pusty

Otwórz wyszukiwarkę
Szukaj
Zamknij wyszukiwarkę Wyczyść Szukaj

Hydrolat lawendowy

Ma wiele zastosowań.

  • dodano: 24-11-2025
Hydrolat lawendowy

Hydrolat lawendowy powstaje podczas destylacji kwiatów lawendy. Łagodzi i koi po opalaniu, depilacji lub w przypadku skóry podrażnionej. Jest antyseptyczny i antybakteryjny co sprawia, że jest idealny dla osób z cerą zanieczyszczoną. Pomaga w oczyszczaniu skóry, zmniejszając plamy i wypryski. Przywraca równowagę PH skóry co jest szczególnie zalecane dla skóry przetłuszczającej się co powoduje wyeliminowanie wydzielania sebum. Pomaga w usuwaniu zanieczyszczeń, ma działanie przeciwbakteryjne i przeciwzapalne, co powoduje, że jest skuteczny w walce z trądzikiem. Może pomóc w złagodzeniu stanów zapalnych skóry, zmniejszyć zaczerwienienie oraz przyspieszyć gojenie skóry. Hydrolat lawendowy jest ceniony również w pielęgnacji włosów. Działa nawilżająco i łagodząco na głowę. Może pomóc z problemem w walce z łupieżem, a także przywraca włosom blask i miękkość. Dodatkowo, wspomaga mikrokrążenie w następstwie zakażenia głowy, może pomóc w rozwoju włosów, a także zapobiegać ich wypadaniu. Odświeżający zapach – Jest także używany w produkcji naturalnych perfum i kosmetyków, daje subtelną woń, stanowiącą alternatywę dla syntetycznych zapachów.